28/06/2012

Ekris heeft Erkend Duurzaam Plus-certificaat

Ekris heeft Erkend Duurzaam Plus-certificaat

BMW- en MINI-dealer Ekris Retail BV ontving 30 mei 2012 het Erkend Duurzaam Plus-certificaat van BOVAG en ARN, omdat het bedrijf duurzaam en milieuverantwoord werkt. Monique Maarschalkerweerd, marketing manager bij Ekris: “Als premiumbedrijf willen we klasse uitstralen, en we vinden dat bewust omgaan met maatschappij en milieu daar onderdeel van uitmaakt.”


Ekris ontving het certificaat – als eerste BMW- en MINI-dealer – voor haar vijf vestigingen in Midden-Nederland. Het bedrijf heeft alle bedrijfsprocessen duurzaam ingericht en voert een milieuverantwoord afval- en energiebeleid. Deze processen zijn gecertificeerd door Erkend Duurzaam van BOVAG en de ARN-Milieuscan. “De certificering heeft ons nog meer bewust gemaakt van ons energieverbruik en de verschillende afvalstromen binnen ons bedrijf”, aldus Maarschalkerweerd. “Hierdoor is inzichtelijk geworden waar we nog winst kunnen behalen, zowel op economisch als op milieutechnisch vlak. Veel overheidsinstellingen eisen ook van hun toeleveranciers dat zij een MVO-certificering hebben, hiermee voldoen we dan ook direct aan deze eis.”

Milieuverantwoord ondernemen

Ekris legt grote nadruk op energiebeheer, afvalscheiding en duurzaam ondernemen. “We monitoren en sturen goed op energieverbruik”, vertelt Maarschalkerweerd. “We gebruiken hoog rendement tl-buizen en onze verlichting wordt ‘s avonds en in het weekend grotendeels uitgeschakeld. In onze recent geopende panden in Zeist en Utrecht gebruiken we de nieuwste middelen om energie, onder andere aardwarmte, te genereren. Daarnaast wordt ons afval, zoals afgewerkte olie, banden, accu’s, papier en plastic, gescheiden verzameld en opgehaald door erkende afvalverwerkers. Ten slotte maken we onze medewerkers bewust van het belang van duurzaam ondernemen en besteden we veel aandacht aan ontwikkeling en opleiding. Buiten het bedrijf neemt Ekris haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door sponsoring en ondersteuning van verschillende goede doelen.”

Combinatie Erkend Duurzaam-scan en ARN-Milieuscan

Erkend Duurzaam Plus combineert de Erkend Duurzaam-scan van BOVAG en de ARN-Milieuscan. De eerste beoordeelt bedrijven op milieuaspecten, de duurzaamheid van de bedrijfsvoering en het personeelsbeleid, de laatste geeft bedrijven inzicht in hun huidige afvalbeheer en energieverbruik. De Erkend Duurzaam Plus-scan combineert alle aspecten van duurzaam ondernemen en is daarmee de meest volledige scan op het gebied van MVO voor autobedrijven. Naast de gecombineerde scan blijven de losse Duurzaam Ondernemen scan en de ARN-Milieuscan ook gewoon beschikbaar. ARN voert de beoordeling uit bij bedrijven voor alle 3 de certificaten.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl