28/11/2011

Eerste vracht in Tiel de deur uit

lifeplus
Eerste vracht in Tiel de deur uit

De afgelopen maanden wordt in de nieuwe PST-fabriek in Tiel hard gewerkt aan het in bedrijf nemen van een volledig geïntegreerde verwerkingslijn. En met succes, want ondanks kleine opstartproblemen is de eerste lading eindmateriaal op 3 november opgehaald en vervoerd naar Galloo Plastics in Frankrijk.


De verwerkingslijn die sinds kort grotendeels in gebruik is genomen, is een complexe installatie. Daarbij kwamen zoals verwacht tijdens de opstartfase afgelopen maanden wat kleine onvolkomenheden aan het licht, waarvan de meeste ondertussen zijn verholpen.

Drie van de vier modules zijn nu zodanig afgesteld dat er shredderesidu door verwerkt kan worden, de afbouw van de vezelmodule blijft vooralsnog iets achter op schema. “Deze laatste module is de zogenaamde agglomeratiestap, waarin het vezelmateriaal een hogere dichtheid krijgt. Maar deze is dus nog niet klaar voor gebruik”, aldus fabrieksdirecteur Hans van de Greef. “Dit is onder andere te wijten aan de opzet van de automatisering rondom dit proces. Om de doorstroming te optimaliseren, hebben we gekozen om zelf een nieuw systeem op te zetten. Dit kost iets meer tijd dan verwacht.”

Wieldoppen en grills

De overige delen van de lijn zijn echter ook zonder de vezelmodule functioneel. Zo is er de afgelopen weken naast shredderresidu ook een hoeveelheid wieldoppen en grills verwerkt. Dit heeft er in geresulteerd dat op donderdag 3 november jl. de eerste lading eindmateriaal de poorten van de PST-fabriek heeft verlaten.De eerste vracht was een preconcentraat lichte kunststoffen, met name polypropyleen en polyethyleen, dat in de kunststofmodule wordt afgescheiden. Het materiaal gaat naar Galloo Plastics in Noord-Frankrijk waar het verder wordt verwerkt tot kunststofgranulaat. Dit granulaat wordt vervolgens onder meer gebruikt als grondstof bij de productie van kunststof onderdelen voor de automotive industrie.

life


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl