12/06/2014

Duurzaam ondernemen in autobranche steeds belangrijker

Duurzaam ondernemen in autobranche steeds belangrijker

Het Erkend Duurzaam programma heeft zich inmiddels bewezen als een uitstekend handvat voor bedrijfsspecifieke invulling en bewustwording op het gebied van MVO en duurzaamheid.


Het door de gehele branche (BOVAG, RAI Vereniging, FOCWA Schadeherstel) gedragen programma Erkend Duurzaam geeft een ondernemer de mogelijkheid zichzelf te profileren; het kan gebruikt worden als marketingtool en helpt het de organisatie met kostenbesparing en/of kostenbeheersing. Steeds vaker stellen grote afnemers zoals fleetowners, verzekering- en leasemaatschappijen en (lokale) overheden eisen aan duurzaamheid en MVO in hun inkoopvoorwaarden; voor B2B is duurzaamheid een randvoorwaarde.

Sinds de uitreiking van het eerste certificaat Erkend Duurzaam in 2009 heeft duurzaam ondernemen in de autobranche een grote vlucht genomen. Want behalve dat inmiddels meer dan 900 certificaten zijn afgegeven, hebben ook verschillende merkorganisaties het programma Erkend Duurzaam omarmd. Het programma is inmiddels zodanig doorontwikkeld dat het voor een breed scala aan bedrijven beschikbaar is. Ook sluit het goed aan op andere certificeringen als ISO 9.001 en ISO14.001.

Branchebreed
Het programma is beschikbaar voor de volgende type bedrijven:

  • Autodealers
  • Onafhankelijke Autobedrijven
  • Truckdealers
  • Truck- en trailerbedrijven
  • Autowasbedrijven
  • Revisiebedrijven
  • Schadeherstelbedrijven

Website
Sinds deze week heeft Erkend Duurzaam een nieuwe website. De website zet het Erkend Duurzaam programma duidelijk en overzichtelijker op de kaart dan voorheen. Op deze website is de informatie over Erkend Duurzaam aangepast en ingericht voor de verschillende doelgroepen. Er is ruimte voor testimonials (link naar bericht 3 van de ED nieuwsbrief), veelgestelde vragen en het nieuws over het programma is prominenter en overzichtelijker aanwezig. Daarnaast is er een nieuwsbrief die maandelijks verschijnt.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl