18/06/2014

De Rooy Erkend Duurzaam Premium

De Rooy Erkend Duurzaam Premium

De Rooy Autobedrijf en Transport mag zich sinds gisteren het eerste BOVAG onafhankelijke autobedrijf met het Premium label noemen. Uit handen van Wethouder van Liere uit Houten en voorzitter Theo Fledderus van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven ontving de Rooy het bijbehorende certificaat op een bijzondere locatie: temidden van de kersenboomgaard.


Met het behalen van dit certificaat wordt De Rooy toegevoegd aan het NEN Publicatieplatform, dat toegang geeft tot een keur aan zakelijke afnemers die hoge eisen stellen aan duurzaamheid en MVO. Het is het bewijs dat De Rooy de internationale richtlijn ISO 26000 toepast in haar bedrijfsvoering. Met een zogenaamde zelfverklaring mag De Rooy het bedrijf nu presenteren op het nieuwe NEN Publicatieplatform NPR 9026; een platform waar zakelijke afnemers leveranciers kunnen selecteren om bijvoorbeeld tenders uit te schrijven.

Autobedrijf de Rooy heeft inmiddels al vele duurzaamheidsprojecten geïnitieerd en afgerond. Zo werd er recentelijk nog een Groengas Tankstation bij de Rooy geopend. ‘Dat wij nu als eerste onafhankelijke autobedrijf ook het Premium label hebben ontvangen is voor ons dan ook echt de kers op de taart. Binnen het bedrijf zijn wij al jaren actief op het gebied van duurzaamheid en MVO en dit label is voor ons een extra stimulans om deze manier van werken verder door te zetten’, aldus eigenaar Peter de Rooy. Om deze “kers op de taart” te vieren, ontvangen alle klanten die de komende maand bij de Rooy langskomen in het bedrijf een bakje kersen.

‘BOVAG is trots op ondernemers die actief inhaken op maatschappelijke ontwikkelingen’, zegt voorzitter van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven Theo Fledderus. ‘Duurzaam denken en handelen is daar een mooi voorbeeld van. Met zulke leden komen de branche en BOVAG vooruit.’

Erkend duurzaam Premium

Erkend Duurzaam is het duurzaamheidsprogramma van BOVAG, FOCWA, RAI en STIBA dat wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en ARN. Om het certificaat Erkend Duurzaam te behalen moeten bedrijven uit de mobiliteitsbranche de duurzaam ondernemen scan met succes doorlopen, waarna een onafhankelijke audit plaats vindt. Binnen de scan worden deelgebieden als personeel, bedrijfsvoering, financiën, inkoop, verkoop en communicatie op duurzaamheid getoetst. Het certificaat is één jaar geldig. Lees meer over Erkend Duurzaam op de website.

 


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl