01/03/2012

Dagproductie PST-fabriek bereikt voorlopig hoogtepunt

lifeplus
Dagproductie PST-fabriek bereikt voorlopig hoogtepunt

Na enkele maanden intensief proefdraaien, begint de productielijn in de PST-fabriek in Tiel langzamerhand op volle kracht te draaien. Op dit moment wordt nog hard gewerkt om de snelheden waarop de verschillende materiaalstromen verwerkt worden, goed op elkaar af te stemmen.


Met een totale dagproductie van 50 ton bereikte de verwerkingslijn in de PST-fabriek eerder deze maand een voorlopig hoogtepunt. Daarmee beginnen de afzonderlijke modules in de verwerkingslijn meer en meer als één geheel te functioneren. Een kleine uitdaging ligt nog in het feit dat de materiaalstromen in de praktijk een groter volume hebben dan oorspronkelijk werd verwacht. “Vooral vezels en kunststoffen blijken volumineuzer dan we hadden gedacht, per 50 ton materiaal scheelt dat al gauw 50 m3. Dat betekent dat we onze productie op een aantal punten nog moeten finetunen, bijvoorbeeld met bredere trechters op de overstortpunten”, vertelt fabrieksdirecteur Hans van de Greef. “Daarnaast is de vezelmodule voorzien van zwaardere elektromotoren en een extra ventilator om het lichte materiaal goed en veilig te kunnen verwerken. Het kost flink wat extra tijd om dit allemaal goed te regelen. Maar gelukkig hebben we leveranciers die met ons meedenken. Nu is het zaak om de productie te gaan opvoeren, en de kwaliteit van de eindfracties verder te verbeteren.”

Op schema

Hoewel de productie van de PST-fabriek op schema ligt, is het eind volgens Van De Greef nog niet in zicht: “Als we straks met één ploeg vol in bedrijf zijn, dan moeten we dagelijks 100 ton aan materiaal kunnen verwerken. Eind dit jaar verwachten we die dagproductie te kunnen verdubbelen. De doelstelling voor volgend jaar ligt op 300 ton per dag, dan werken we dus in een drieploegendienst. Het aanbod van te recyclen materiaal is in elk geval genoeg, op jaarbasis gaat het om ongeveer 180.000 ton.”

ARN ontvangt subsidie in het kader van het EU Life+ programma

Life plus


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl