30/11/2011

D-Day 2012: de speerpunten

D-Day 2012: de speerpunten

Samen strijden tegen oneerlijke concurrentie, kwaliteit belonen en ervoor zorgen dat meer auto’s bij ARN-bedrijven terechtkomen. Dat zijn enkele van de speerpunten van ARN voor 2012 die uitgebreid werden toegelicht tijdens D-Day 2011, afgelopen 7 november in de Efteling. D-Day is de dag waarop ARN samen met de autodemontagebedrijven het afgelopen jaar evalueert en vooruitkijkt naar het komende jaar. Algemeen directeur Arie de Jong en manager Auto Recycling Aarnout van Duuren gingen tijdens hun presentaties in op de belangrijkste ontwikkelingen.


Stopzetting glas en grote kunststof delen

Aan bod kwamen onder meer de succesvolle regiobijeenkomsten, die in 2012 worden voortgezet, en kregen de aanwezigen foto’s van de nieuwe PST-fabriek te zien, die shredderafval verder scheidt. Bepaalde onderdelen hoeven niet meer door ADB’en te worden gedemonteerd; dit gebeurt nu in de fabriek in Tiel. In 2011 ging het om PUR-schuim, kokoshaar, gordels en rubberen strips. In 2012 worden ook glas en grotere kunststof delen zoals bumpers, wieldoppen en grills, stopgezet. Zodra hierover overeenstemming is bereikt met de handhavers, laat ARN dit weten.

Aanpak oneerlijke concurrentie

Oneerlijke concurrentie was ook een belangrijk onderwerp van gesprek. In de eerste helft van 2011 zijn 31 tips binnengekomen bij ARN. ARN geeft deze gevallen door aan een handhavingsteam, met het verzoek tot een terughandel. De kans dat een zaak wordt aangepakt, is zo groter. Inmiddels zijn er twee grote onderzoeken gestart naar gevallen van oneerlijke concurrentie.

Van Gouden Gids naar Google

Een ander onderwerp was de stopzetting van de Gouden Gids-reclame. “Bijna niemand kijkt nog in de Gouden Gids”, aldus Aarnout van Duuren. “We zijn daarom begonnen met een Google Adwords-campagne, waardoor mensen op een ARN-pagina komen met verwijzing naar autosloopbedrijven. Inmiddels hebben honderd bedrijven hier een eigen pagina.” Van Duuren riep alle ontbrekende bedrijven op om hun gegevens in te sturen. “We maken dan voor die bedrijven een pagina. We willen namelijk dat meer auto’s van laatste eigenaren bij ARN-aangesloten demontagebedrijven komen.”

Focus op kwaliteit

De Jong en Van Duuren maakten verder bekend dat ARN een 7 scoort volgens het onlangs gehouden tevredenheidsonderzoek. En dat ARN de kwaliteit wil verhogen en daarom de kosten voor certificering volgens het Kwaliteiszorg Demontage-systeem voor 100% gaat vergoeden.

Binnenkort verschijnt er een volledig verslag van D-Day 2011 waarin uitgebreid de ontwikkelingen van 2011 en de speerpunten van 2012 aan bod komen.


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl