11/06/2013

Brancheorganisaties gaan nauw samenwerken op het gebied van MVO, duurzaamheid en certificering

Brancheorganisaties gaan nauw samenwerken op het gebied van MVO, duurzaamheid en certificering

De bij het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) aangesloten brancheorganisaties in de mobiliteitsbranche slaan de handen ineen op het gebied van duurzaamheidsprogramma’s. Doel van deze samenwerking: een eenduidige set van certificaten over duurzaamheid en MVO voor de gehele mobiliteitsbranche.


Dat maakte ARN samen met de aangesloten brancheverenigingen bekend tijdens de persbijeenkomst in Het Nieuwe Rijden Elektrisch Vervoer Centrum op 11 juni jl. De gezamenlijke stichting IVDM heeft haar uitvoering ondergebracht bij ARN.

Het duurzaamheidsprogramma voor de verschillende deelactiviteiten in de mobiliteitsbranche zullen onder een gemeenschappelijke naam en beeldmerk worden gebracht. Binnen het samenwerkingsverband zullen onder die gemeenschappelijke naam nieuwe gezamenlijke certificaten worden ontwikkeld, naast bestaande duurzaamheidscertificaten als Erkend Duurzaam van BOVAG en MVO-beleid van FOCWA. Op initiatief van STIBA zal bovendien de inzet van gebruikte onderdelen meer aandacht krijgen

Leren van elkaars expertise en inzichten

Door deze samenwerking kunnen de deelbranches van elkaars expertise en inzichten gebruikmaken. Zo hoeven zij het wiel niet meerdere keren opnieuw uit te vinden. Ook voorkomen ze dat bedrijven in de branche en hun klanten te maken krijgen met een wildgroei aan certificaten en certificeringsinstanties. Deze centrale branche-aanpak zorgt ervoor dat duurzaam ondernemen voor leasemaatschappijen, overheden en verzekeraars overzichtelijk wordt.

Samenwerking ARN en IvDM

Deze stap vloeit voort uit het nieuwe branche-initiatief van BOVAG, FOCWA, RAI Vereniging en STIBA om hun ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, MVO en certificeringen onder te brengen bij IvDM. BOVAG en RAI Vereniging richtten IvDM in 2008 op om duurzaamheid in de automobielbranche aan te jagen. De oprichting van ARN (toentertijd Auto Recycling Nederland) vloeide voort uit een initiatief van BOVAG, FOCWA, RAI Vereniging en STIBA om de recycling van voertuigen in goede banen te leiden. Sinds februari 2013 is de uitvoering van het IvDM-beleid ondergebracht bij ARN, waarmee een organisatie is ontstaan die breed inzetbaar is voor duurzaamheidsvraagstukken op het gebied van mobiliteit. Voor zowel het rijdende voertuigenpark als voor voertuigen die aan het einde van hun levensduur zijn.

De voorgenomen nauwe samenwerking op gebied van duurzaamheid betekent bundeling van kennis en vergroten van efficiency. De branche kan zo een belangrijke stap vooruit zetten op het gebied van duurzaam ondernemen.

Brancheorganisaties zetten handtekening onder samenwerking, vlnr Bertho Eckhardt, Frits Huffnagel, Roelf de Boer, Robert van Notten:


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl