07/11/2011

Branche introduceert recyclingsysteem voor brom- en snorfietsen in Nederland

Branche introduceert recyclingsysteem voor brom- en snorfietsen in Nederland

RAI Vereniging en BOVAG hebben het initiatief genomen een systeem op te zetten voor het innemen en recyclen van brom- en snorfietsen. Hiervoor is de Stichting Scooter Recycling Nederland (SRN) opgericht. De stichting heeft als doel de brom- en snorfietsen op een milieuverantwoorde wijze te recyclen. Vanaf 1 maart 2012 zal het systeem in werking gaan.


Recycling van brom- en snorfietsen bevindt zich momenteel vaak in een onduidelijk en ongecontroleerd circuit. Er zijn wel professionele recyclingbedrijven, maar hier gaan niet alle afgedankte brom- en snorfietsen naar toe. Om ervoor te zorgen dat alle milieubelastende stoffen en waardevolle materialen optimaal gerecycled worden is SRN opgericht. Bijkomend voordeel hiervan is dat ook criminele activiteiten met oude brom- en snorfietsen (zoals omkatten, illegale onderdelenhandel) tot het verleden gaan behoren. Alex van den Hof, voorzitter van stichting SRN: “Met een parkgrootte van inmiddels één miljoen exemplaren is de “scooter” een serieus vervoermiddel geworden, dat vraagt om een professionele en duurzame marktbenadering van alle betrokken partijen.

Het innemen en recyclen van brom- en snorfietsen brengt kosten met zich mee. Hiervoor zal een recyclingbijdrage in rekening worden gebracht bij aanschaf van een nieuwe brom- of snorfiets. De hoogte van deze bijdrage zal begin 2012 bekend gemaakt worden.

Het systeem is opgesteld door RAI Vereniging en BOVAG in samenwerking met ARN. De expertise van ARN op het gebied van auto’s is goed inzetbaar voor SRN.

De consument kan vanaf maart volgend jaar de afgedankte brom- en snorfiets inleveren bij de dealers die zich dan hebben aangesloten bij het systeem. Dealers kunnen zich binnenkort via de website inschrijven voor deelname.


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl