03/03/2014

ARN werkt mee aan duurzame inrichting rotonde

ARN werkt mee aan duurzame inrichting rotonde

De middenberm van de rotonde Rivierenlandlaan - Laan van Westroijen in Tiel krijgt een nieuwe inrichting. Het ontwerp van kunstenaar Jan van IJzendoorn maakt gebruik van de basaltblokken van het voormalige waterelement op het Plein en van recyclemateriaal van oude auto’s. Aan de inrichting van de middenberm werken Tielse bedrijven en wijkorganisatie Tiel-Noord mee. ARN levert het recyclemateriaal. Ook dit materiaal ziet er uit als basalt alleen is het een hightech product.


Daarnaast verleent ARN gedurende vijf jaar een jaarlijkse bijdrage. Firma DonkerGroen neemt de komende vijf jaar kosteloos het onderhoud van het groen op de rotonde voor zijn rekening als ook een korting op de kosten van werkzaamheden en de beplanting. Firma Van Luijn Natuursteen zorgt voor de oppervlaktebewerking van de basaltblokken. Wijkorganisatie Tiel-Noord stelt een deel van het wijkbudget beschikbaar.

De middenberm van de rotonde wordt opnieuw ingericht met de 47 basaltstenen van het voormalig waterelement op het Plein en nieuwe beplanting. Kunstenaar Van IJzendoorn (Tiel, 1953) heeft zich bij zijn ontwerp laten inspireren door het beschikbare materiaal en door de associatie met fossiele vormen en rotondes. De basaltstenen volgen -als de afdruk van een schelp- met een bepaald patroon een oplopende spiraal, die wordt afgezet met een band waarin het gerecyclede automateriaal is verwerkt. In het midden staat een rode treurbeuk en de bodem krijgt een bedekking van sedum en lavendel.


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl