21/04/2010

ARN tevreden over uitvoering De Nationale Sloopregeling

ARN tevreden over uitvoering De Nationale Sloopregeling

ARN (Auto Recycling Nederland) is tevreden over het verloop van De Nationale Sloopregeling. ARN zette begin 2009 in overleg met het ministerie van VROM, Agentschap NL (voorheen SenterNovem), Bovag, Rai-Vereniging en STIBA de projectorganisatie op. ARN was daarbij verantwoordelijk voor de operationele uitvoering en de coördinatie van het project, maar ook voor een milieuverantwoorde verwerking van alle ingeleverde sloopauto’s.


“Projecten op het gebied van duurzaamheid, waarin kennis van recyclingprocessen, procescontrole en projectcoördinatie centraal staan, zijn ons op het lijf geschreven”, zegt Dave Bebelaar, directeur van ARN.”We zijn blij dat we dat door de rimpelloze uitvoering van De Nationale Sloopregeling aan de buitenwereld konden tonen.”

81.000

Een blik op de gegevens die nu, direct na sluiting van de regeling beschikbaar zijn, levert al interessante informatie op. Er zijn ruim 81.000 oude auto’s ingeleverd. Daarvoor was 80 miljoen euro beschikbaar gesteld door de overheid en de autobranche.

ARN norm

Van die 81.000 ingeleverde auto’s zijn er al meer dan 73.000 gedemonteerd. Het grootste deel van deze voertuigen zijn inmiddels al zorgvuldig en gecontroleerd, milieuverantwoord gerecycled, volgens de normen van ARN.

Materiaal

Uit de ingeleverde sloopauto’s is veel materiaal gerecycled; om precies te zijn 85% van het gewicht van iedere auto. Om een indruk te geven; 80.000 auto’s leveren onder meer 50 miljoen kg metaal op, 2,4 miljoen kg banden en 14 tankauto’s oude olie. Al deze materialen worden als grondstof weer toegepast in verschillende nieuwe producten.

Alles recyclen

“Waar de sloopregeling ophoudt, gaat ARN natuurlijk gewoon verder,” zegt Bebelaar. Als voorbeeld noemt hij de in aanbouw zijnde, hypermoderne recyclingfabriek in Tiel. “Zelfs de slagzin van De Nationale Sloopregeling recyclen wij,” aldus Bebelaar, doelend op de kreet ‘Wat inleveren al niet oplevert’ die vanaf heden aan ARN gekoppeld is. “En dat is met recht een vlag die onze lading volledig dekt.”


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl