01/03/2012

ARN organiseert seminar voor de railsector

In samenwerking met Railforum organiseert ARN op dinsdag 17 april een seminar over duurzaamheid en recycling in de railsector. Het seminar vindt vanaf 14.00 uur plaats in de PST-fabriek in Tiel en is toegankelijk voor leden van Railforum en andere genodigden.


Sinds 1 december vorig jaar is ARN lid geworden van Railforum, een belangenvereniging voor bedrijven die actief zijn in de railsector. Dit lidmaatschap past in het streven van ARN om uit te groeien tot hét expertisecentrum op het gebied van recycling voor de gehele mobiliteitsbranche in Europa. Als eerste uitvloeisel van deze samenwerking organiseert ARN op 17 april een seminar voor de leden van Railforum.

Bij Railforum staat het uitwisselen van kennis en ervaringen centraal, om zo het maatschappelijk en economisch rendement van spoorvervoer te vergroten. Accent ligt op het versnellen van (proces)innovaties. Railforum zorgt voor afstemming met andere sectoren, de politiek en wetenschap.

Unieke kans

“We merken al een tijdje dat er binnen de railsector meer wordt nagedacht over het thema duurzaamheid, en dat bedrijven een groeiende behoefte hebben aan informatie over materiaalgebruik en recycling. Daarom organiseren we dit seminar, ook omdat de automotive branche gezien wordt als voorbeeld waar het allemaal goed is geregeld”, vertelt Kasper Zom, senior consultant van ARN. “De railsector heeft nu als voordeel dat er geen specifieke wetgeving is die bepaalde besparingen verplicht stelt. Daarmee heeft deze sector een unieke kans om processen optimaal in te richten, en kritisch te kijken naar de kosten en opbrengsten.”

Programma seminar Railforum

14:30 uur Ontvangst in Tiel met koffie en thee
15:00 uur Welkomstwoord door Arie de Jong, algemeen directeur van ARN
15:10 uur Een spreker – over strategie duurzaamheid en de rol van wetgeving
15:40 uur Spreker van ARN over het sluiten van de kringloop en de ‘lessons learned’
16.00 uur Vragen en discussie over toepassingen in de railsector
16:30 uur Video introductie PST-fabriek in Tiel
16:45 uur Rondleiding door PST-fabriek in groepen
17:30 uur Borrel en afscheid

Meer informatie over het seminar is binnenkort te vinden op www.railforum.nl. Inschrijven kan viainfo@railforum.nl.


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl