23/07/2010

ARN-Milieuscan en het Energieonderzoek van Energiecentrum MKB nu in één pakket

ARN-Milieuscan en het Energieonderzoek van Energiecentrum MKB nu in één pakket

ARN Recycling Services biedt de ARN-Milieuscan voortaan samen met het Energieonderzoek vanEnergiecentrum MKB aan. Op deze manier kan ARN Recycling Services haar klanten een complete scan leveren op het terrein van afvalbeheer en energieverbruik.
De combinatie van het onderzoek en de scan zijn ideaal. De ARN-Milieuscan legt de nadruk op afvalzorg en het Energieonderzoek laat zien hoe met energie wordt omgegaan en waar door vaak eenvoudige aanpassingen bespaart kan worden.


Uitvoering Energieonderzoek

Het Energieonderzoek is een vast onderdeel van de ARN-Milieuscan. Daarom zijn de accountmanagers van ARN Recycling Services door Energiecentrum MKB getraind. Ook controleerde Energiecentrum MKB de eerste rapportages van ARN zodat het centrum de kwaliteit van haar Energieonderzoek kon garanderen. Ook al is het Energieonderzoek nu onderdeel van de de ARN-Milieuscan, de certificering voor het Energieonderzoek blijft het domein van Energiecentrum MKB alsook de steekproefsgewijze controles hierop bij de gecertificeerde bedrijven.

Eenvoudig bezuinigen

Wat de accountmanagers van ARN Recycling Services tijdens het scannen opvalt is dat veel bedrijven vaak makkelijk omgaan met afval. Er wordt veel weggegooid wat nog geld op kan leveren. Bijvoorbeeld oud ijzer en accu’s, maar ook afgewerkte olie levert op het moment nog behoorlijk wat op. Op energiegebied is verlichting vaak een punt waar eenvoudig op bezuinigd kan worden. Er wordt te weinig gelet op het nut van brandende lampen terwijl het in veel gevallen 40% van de totale energierekening is.

Bedrijven doen het licht aan zonder rekening te houden met de hoeveelheid daglicht dat binnenkomt. Er zitten bijvoorbeeld grote daglichtkoepels in het dak en daarnaast hangen allemaal Tl-lampen te branden. Dit is eenvoudig aan te pakken door bijvoorbeeld daglichtschakelaars te installeren of voor een zuiniger type Tl-verlichting te kiezen.

Goed milieubeleid

De met het Energieonderzoek uitgebreide ARN-Milieuscan geeft advies op het gebied van milieubesparing, energiebesparing en kostenbesparing. De scan zorgt voor bewustwording bij bedrijven. Het aantrekkelijke van de scan is dat goed milieubeleid binnen een bedrijf hand in hand gaat met kostenbesparingen. Hierdoor verdient de scan zichzelf terug.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl