02/12/2010

ARN-Milieuscan certificaat uitgereikt aan BMW Dealer Hans Severs

ARN-Milieuscan certificaat uitgereikt aan BMW Dealer Hans Severs

Vandaag heeft BMW dealer Hans Severs officieel het ARN-Milieuscan certificaat uitgereikt gekregen. Verschillende milieuaspecten van het autobedrijf zijn met de ARN-Milieuscan door ARN Recycling Services onderzocht en goed bevonden.


De BMW-dealervereniging heeft voor nagenoeg alle leden in 2010 een ARN-Milieuscan laten uitvoeren door ARN Recycling Services. De vestigingen van Hans Severs in Woerden en F. Breeman in Rotterdam waren daarbij als eerste aan de beurt. Het uitvoeren van die scan past goed in de strategie van het automerk om duurzaamheid veel aandacht te geven. Alle BMW-dealers hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

De ARN-Milieuscan geeft een kwalitatieve beoordeling op vijf punten, te weten: afvalpreventie en –scheiding, afvalopslag, afvoer van afval, energie- en waterverbruik en overige milieuaspecten in de bedrijfsvoering. De scan levert een autobedrijf niet alleen veel inzicht op over hoe slim met afval om te gaan maar ook óf en hoe daarop bespaard kan worden. Ook het energieverbruik wordt secuur bekeken. Vaak blijkt dat er juist daar ook veel besparingen te realiseren zijn.

De resultaten en kengetallen van de scan levert een benchmark op, waardoor de bedrijven binnen een dealergroep goed met elkaar vergeleken kunnen worden. Dat geeft direct een goed beeld van het verbeterpotentieel en vormt een basis voor gerichte acties. Een autobedrijf dat op minimaal vier van de vijf punten voldoet aan de criteria, ontvangt het ARN-Milieuscan certificaat.
“Maatregelen die we zelf kunnen nemen om het milieu minder te belasten, die nemen we”, zegt Hans Severs van de gelijknamige BMW dealer. “Dat doen we al 25 jaar, eenvoudig omdat wij dat erg belangrijk vinden. Wij zien het ARN-Milieuscan certificaat als een bewijs dat we op de goede weg zijn.”


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl