07/04/2014

ARN draagt bij aan SAVER-training voor hulpdiensten

ARN draagt bij aan SAVER-training voor hulpdiensten

Op verzoek van opleidingsinstituut Falck Risc heeft ARN een bijdrage geleverd aan de SAVER-trainingen voor brandweerlieden en ambulancepersoneel. Daarmee is ook deze belangrijke beroepsgroep voorbereid op mogelijke gevaren rond hybride- en elektrische auto’s die bij een ongeval betrokken zijn geraakt.


Systematic Approach of Vital Emergency Respons

Op dit moment telt Nederland ongeveer 135.000 hybride- en elektrische voertuigen, een aantal dat snel groeit. ARN speelde reeds eerder op deze ontwikkeling in met de Training Veilig Demonteren van Hybride- en Elektrische Auto’s, waarmee medewerkers van demontagebedrijven leren om dit soort auto’s veilig te demonteren. Vanwege de opgebouwde kennis over zwaar beschadigde hybride- en elektrische auto’s deed Falck Risc, dat onder meer veiligheidstrainingen voor hulpdiensten organiseert, een beroep op ARN. Het resultaat van deze samenwerking is een nieuw onderdeel voor de bestaande SAVER – Systematic Approach of Vital Emergency Respons – Training.

Multidisciplinair

“Dit is een bijzondere methodiek die brandweerlieden en ambulancepersoneel leert om bij ongevallen multidisciplinair te handelen. Beide functiegroepen moeten van elkaar weten wat ze doen”, vertelt Marlies Meijer-Willems, consultant van ARN. “Door het groeiende aantal hybrides en elektrische auto’s is het logisch dat een organisatie als Falck Risc extra aandacht heeft voor deze alternatieve aandrijvingen. Ook een brandweerman of ambulanceverpleger moet weten waar hij binnen zijn eigen vakgebied op moet letten wanneer een hybride- of elektrische auto bij een ongeval betrokken is geraakt. De SAVER-training beslaat in totaal 5 dagen, ARN verzorgt daarvan een dagdeel om de deelnemers te informeren over de risico’s van werken aan zwaar beschadigde hybride- en elektrische voertuigen.”

 


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl