18/09/2013

Arend Auto trots op Erkend Duurzaam certificaat

Arend Auto trots op Erkend Duurzaam certificaat

Autobedrijven die lid zijn van de BOVAG kunnen gecertificeerd worden als zij aantoonbaar duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in hun bedrijfsvoering hebben doorgevoerd. Arend Auto hecht veel waarde aan beide aspecten. Daarom is het autobedrijf trots op het onlangs verkregen Erkend Duurzaam-certificaat.


Daarmee wordt de werkwijze en aanpak niet alleen extra onderstreept maar er wordt ook aangetoond dat deze speerpunten geïntegreerd zijn in de bedrijfsvoering van Arend Auto. Want niet alleen de auto’s in de showroom worden in hoog tempo milieuvriendelijker, ook het autobedrijf zelf meet zich een ‘groen’ imago aan.

Brancheorganisatie BOVAG heeft in 2009 het Erkend Duurzaam certificaat gelanceerd. De onafhankelijke beoordeling is in handen van ARN, de organisatie die ook verantwoordelijk is voor een milieuvriendelijke demontage van sloopauto’s en hergebruik van auto onderdelen.

Onder leiding van Projectleider Saskia Mennen en Algemeen Directeur Huub van den Brule hebben de vestigingen van Arend Auto het afgelopen jaar vele duurzame maatregelen genomen om het certificaat te kunnen behalen. Daarnaast is duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een vast punt op de agenda geworden in elk overleg. Hiermee wordt de continuïteit van de certificering gewaarborgd. Ieder jaar moet het autobedrijf opnieuw bewijzen dat het voldoet aan de hoge eisen die gesteld worden aan certificering. Het certificaat Erkend Duurzaam is uitgegroeid tot hét duurzaamheidskeurmerk van de branche. Aandachtpunten bij de beoordeling zijn onder meer: afvalscheiding en gebruik maken van energiebesparende led-verlichting. De Erkend Duurzaam scan van de BOVAG zal uiteindelijk bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door bedrijfsactiviteiten.

Afgelopen dinsdag 10 september heeft Arend Auto uit handen van de heer R. Lamers, Adviseur BOVAG Autodealers, de Erkend Duurzaam certificaten ontvangen. Alle vestigingen van Arend Auto zijn nu voorzien van het kenmerk Erkend Duurzaam. Arend Auto is met 8 vestigingen in Noord-Brabant, 3 vestigingen in de regio Amsterdam en 2 vestigingen in de Zaanstreek grootste Renault dealer van Nederland.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl