Skip to content
Lunchmeeting Knappe koppen TU Eindhoven
Vrijdag 15 februari organiseerde ARN op de TU Eindhoven een lunchmeeting in het ‘Momentum’ gebouw. …
05

Vrijdag 15 februari organiseerde ARN op de TU Eindhoven een lunchmeeting in het ‘Momentum’ gebouw. Een groep van circa 20 deelnemers met studenten van diverse studierichtingen heeft met elkaar gesproken over ontwikkelingen in de automotive sector, autorecycling en innovaties.


Van toekomstig materiaalgebruik in deelauto’s, het veilig vervoeren van aandrijfbatterijen tot het optimaal sorteren van shreddermateriaal van afgedankte auto’s. Studenten gingen er onder genot van een belegd broodje enthousiast mee aan de slag. We danken iedereen voor de goede bijdragen.

“Mag het radicaal zijn?”
Dat vraagt een van de studenten in de workshop over het veilig vervoer van transport onzekere batterijen. Het antwoord hierop is volmondig JA. Want gemakkelijke oplossingen voor het vervoer van instabiele batterijen zijn immers al bedacht en zijn niet afdoende. Daar weten de studenten wel raad mee: ‘’je kunt een batterij bevriezen tot -265 graden Celsius’’. Een ander idee is om de slechte modules vooraf eruit te halen.

Goede ideeën
Tal van goede ideeën komen voorbij. Een student design werkt bijvoorbeeld een systeem uit waarbij met grote rollen en warmte, materialen van elkaar gescheiden kunnen worden. De schets wordt met grote belangstelling in ontvangst genomen en gaat mee naar de PST-fabriek in Tiel.

Veel resultaat in korte tijd
Ruim na twee uur sluiten we de lunchmeeting af. De ontwikkelingen in de automotive sector gaan snel. ARN hecht er groot belang aan om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen om ook in de toekomst hoogwaardige en verantwoorde autorecycling te kunnen realiseren. In een hele korte tijd is het gelukt om met elkaar tot interessante ideeën te komen. Dat smaakt naar meer. De studenten van nu, zijn de vakgenoten van de toekomst. Dank voor jullie bijdragen! Studenten die op zoek zijn naar stage-opdrachten, projecten of scriptie-onderwerpen zijn van harte welkom bij ARN.

Deel dit bericht op je kanalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.