Skip to content
Ideeën en inspiratie voor uw onderneming
Komt u ook naar onze Relatiedag?
Interessante mensen en collega’s uit de autorecyclingketen ontmoeten en tegelijkertijd goede ideeën opdoen? Daarvoor is de ARN Relatiedag op 31 oktober in Tiel.
ARN - RELATIEDAG 2018

Interessante mensen en collega’s uit de autorecyclingketen ontmoeten en tegelijkertijd goede ideeën opdoen? Daarvoor is de ARN Relatiedag op 31 oktober in Tiel.

Tekst Ingrid Niessing

We hebben een volle dag voor u gepland. Met nóg iets meer inhoud dan u van ons gewend bent, plus ideeën, inspiratie en focus om echt circulair te denken en te werken. Een mooie gelegenheid om even de waan van de dag te vergeten en uw zintuigen aan het werk te zetten, met nieuwe inzichten en met visie.

Onze dagvoorzitter Ananda Groag leidt u bij onze PST-fabriek in Tiel door een programma dat u als het ware klaarstoomt voor actie. Actie om een kleine of grotere stap te zetten in de richting van circulair ondernemen. Mijn voorspelling: zo ver van uw bed zal het concept circulariteit na deze dag niet meer zijn.

We nemen u op allerlei manieren mee naar de praktijk. Eerst hebben we spreker Mark Tigchelaar, die u op zijn aansprekende wijze gaat ‘preppen’ voor die praktijk. Dat doet hij met de ideeën uit zijn nieuwe boek ‘Focus AAN/UIT’. Zonder focus bereik je in het leven niets – en als ondernemer kun je al helemaal niet zonder. Wat ook uw doel is als ondernemer: hier gaat u iets van meenemen naar uw dagelijkse praktijk.

Datzelfde geldt zeker ook voor Marc Lammers, die aan het eind van het programma nog een inspiratieboost geeft met zijn lessen uit de praktijk als succesvolle hockeycoach. De sleutel? Als je goud wilt winnen, zul je moeten samenwerken. Ik kijk uit naar hoe hij denkt over het mentale aspect, samenwerken en over het stellen van doelen.

Natuurlijk duiken we ook de bekende wereld in. De wereld van automotive, van recycling. ’s Middags zijn er de breakout sessies in samenwerking met de RAI Vereniging, BOVAG, Stiba en FOCWA, waarbij u zelf uw interesse volgt. Het zijn interactieve bijeenkomsten over het gebruik van tweedehands onderdelen, over de praktijk en de bottlenecks bij circulair ondernemen met Femke Teeling van de FOCWA en over hoe u uw eigen bedrijf kunt verduurzamen. We maken het heel aansprekend en tastbaar, bijvoorbeeld door BOVAG ondernemer Harrie Arends te laten vertellen hoe hij het aanpakt. Ook hebben we een sessie over de manier waarop autodemontagebedrijven zich kunnen voorbereiden op de steeds groter wordende groep elektrische voertuigen. Ook hier weer een inspirerende spreker: Willy Tomboy, echt een goeroe op dit gebied.

Ik beloofde het al: veel praktische, direct toepasbare zaken. Ondernemers komen naar Tiel om hun aanpak van circulariteit te pitchen – en vooral ook om te horen wat u, het publiek, ervan vindt. Nog meer toepasbaarheid biedt onze Green Light markt, waar we de artikelen letterlijk tot leven laten komen. Hoe verklap ik nog niet. Kom vooral naar Tiel om het te zien en mee te maken.

En natuurlijk, als u toch in Tiel bent: sluit u aan bij de rondleiding door de PST-fabriek, drink wat met collega-ondernemers die u al veel te lang niet heeft gezien of maak eens contact met die spreker wiens verhaal u boeiend vond. Dit is tenslotte een relatiedag: nuttig én gezellig!

Maar vooral: neem de ideeën in u op en pak er iets van mee voor uw bedrijf, uw situatie. Laat die ideeën, de inspiratie en de focus iets doen voor u, voor uw onderneming en voor uw mensen.

Tot ziens in Tiel!

Ingrid Niessing

Algemeen Directeur ARN

 

Heeft u nog niet de kans gehad om u aan te melden, maar wilt u dit wel nog doen? Speciaal voor Green Light lezers die een relatie hebben met ARN bieden we nog 1 week tot 12 september de kans om u aan te melden. Vul daarvoor het formulier in op www.arn.nl/relatiedag2019

Deel dit bericht op je kanalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Toestemming