18 maart Global Recycling Day: Hoe recyclen we auto’s?

Wanneer we een lege wijnfles inleveren, weten we dat dit glas wordt verwerkt tot nieuwe flessen en potten. Maar wat gebeurt er met auto’s als deze op zijn? Waar lever je deze in en wat gebeurt ermee? ARN organiseert in samenwerking met autodemontagebedrijven door het hele land tijdens Global Recycling Day op 18 maart 2019 een open dag. Zodat u op deze vragen antwoorden krijgt.

Global Recycling Day beleeft dit jaar pas zijn tweede editie. In 2018 is deze dag in het leven geroepen om het belang van recycling te erkennen en te vieren. ARN (Auto Recycling Nederland) vond dit een mooie gelegenheid om nieuwsgierigen uit te nodigen om een autodemontagebedrijf in de buurt of hun eigen Post-Shredder Technology (vervolg PST) fabriek te bezoeken. Om zo een indruk te krijgen van autorecycling in Nederland.

Een autodemontagebedrijf is namelijk de eerste stop van een afgedankte auto. Hier worden de auto’s ontdaan van bruikbare onderdelen en gevaarlijke vloeistoffen. Vervolgens gaan ze naar de shredderbedrijven. De restmaterialen van het shredderbedrijf komen weer in de PST-fabriek van ARN in Tiel terecht. Hier worden nog bruikbare grondstoffen onttrokken uit het restmateriaal middels indrukwekkende grote machines.

Nieuwsgierig geworden? Dat kunnen we ons voorstellen. U kunt op de volgende locaties langs komen (wanneer de open dag tijden afwijken van reguliere openingstijden, is dit aangegeven) :

Auto- en demontagebrijf Wind, Apeldoorn

Autodemontagebedrijf Niks B.V., Westerhaar-Vriezenveensewijk (open voor publiek tussen 10.00 en 17.00 uur)

Autodemontage van der Mark, De Lier

Binckhorst, Rijswijk (open voor publiek tussen 10.00 en 15.00 uur)

Jocaparts B.V., Kerkrade

Reclycar de Boer, Stadskanaal

Van Rijn en Co, Ankeveen

Autodemontage Snuverink, Borculo

ARN PST-fabriek, Tiel (open voor publiek tussen 13.00 en 16.00 uur)


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl