“Wij zijn nog een stapje verder gegaan”

“Wij zijn nog een stapje verder gegaan”

“Een van onze kernwaarden is ‘act responsibly’ en dat houdt onder meer in dat we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel hebben”, zegt Johan Claassens, Projectmanager bij MAN Nederland Dealer B.V.


Met twaalf vestigingen, verspreid over Nederland, is deze groep de grootste MAN-dealer van Nederland. “In 2012 nam onze importeursorganisatie MAN Truck & Bus B.V. het initiatief om de gehele MAN dealerorganisatie te laten certificeren als Erkend Duurzaam. Wij zijn nog een stapje verder gegaan, naar Erkend Duurzaam Plus.” Om dat te bereiken is onder meer een aantal verbetermaatregelen genomen op het gebied van afvalmanagement. “Uit de benchmark van Erkend Duurzaam bleek dat wij met afvalscheiding al aardig aan de weg timmerden, maar dat er wel flinke verschillen waren tussen onze vestigingen. Door in elke vestiging op dezelfde manier, slimmer afval te scheiden kunnen we een kostenreductie van 20% realiseren.”

Voor MAN Dealer Nederland B.V. blijft het daar niet bij: de meest recent gebouwde dealerpanden zijn niet alleen voorzien van lichtsensoren, maar ook van geavanceerde installaties voor warmteterugwinning en hoog rendement pelletkachels. Daarnaast krijgen chauffeurs standaard bij aflevering van hun truck persoonlijke instructies en op verzoek een persoonlijke rijvaardigheidstraining, om te leren hoe zij hun nieuwe voertuig efficiënt kunnen gebruiken. Ter ondersteuning is voor hen ook een online rijstijlanalyse beschikbaar. En de vloot voor vervangend vervoer bestaat uit energiezuinige voertuigen. “Maar we zijn nog niet klaar”, zegt Claassens. ”Binnenkort plaatsen we bijvoorbeeld slimme meters in onze panden om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik. Dan kunnen we gerichte maatregelen nemen om ons verbruik verder te verlagen. MVO begint altijd met bewustwording!”


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl