Honda Autobedrijf Jan van Dijk haalt voordeel uit afval

Honda Autobedrijf Jan van Dijk haalt voordeel uit afval

Met Afvalmanagement biedt ARN een slimme, milieubewuste oplossing voor de verwerking van afvalstromen bij autobedrijven. Het in Brielle gevestigde Autobedrijf Jan van Dijk is al jaren zeer tevreden over deze dienstverlening.


Afspraak is afspraak

Voor Honda-rijders in de regio rond Brielle is Autobedrijf Jan van Dijk al meer dan 30 jaar een vertrouwd adres. Kwaliteit en service staan er voorop, waardoor het bedrijf mag rekenen op een grote groep trouwe klanten. Onderhoudsbeurt of reparatie? Een afspraak is in dat geval niet nodig en vervangend vervoer is altijd beschikbaar. Als basis voor zakelijk succes hanteert het bedrijf vanaf de oprichting een vaste stelregel: afspraak is afspraak.

Service en betrouwbaarheid

Om de auto’s van klanten goed te kunnen onderhouden, produceert Autobedrijf Jan van Dijk dagelijks een behoorlijke hoeveelheid afval. Van vloeistoffen als afgewerkte olie, koel- en remvloeistof tot oliefilters, kapotte accu’s en versleten banden, alle afvalstromen worden zorgvuldig gescheiden en op de voorgeschreven wijze opgeslagen. ARN is verantwoordelijk voor de tijdige inzameling en het afvoeren van deze afvalstromen. “Van onze leveranciers en andere samenwerkingspartners verlangen we dezelfde service en betrouwbaarheid die we zelf ook leveren. Over ARN zijn we in dat opzicht zeer tevreden”, vertelt After Sales manager Dick de Leeuw.

Goed geregeld

Het is inmiddels bijna 5 jaar geleden dat Autobedrijf Jan van Dijk voor de verwerking van de afvalstromen een beroep deed op de expertise van ARN. Daarmee kwam een eind aan een lange periode waarin het bedrijf samenwerkte met 4 verschillende afvalinzamelaars. “Voor ons is het heel prettig dat we nu te maken hebben met 1 contactpersoon. Dat scheelt ons veel tijd en maakt het overzichtelijk. Daarbij wordt alles goed geregistreerd, zodat bij een eventuele controle snel duidelijk is dat we onze zaakjes op orde hebben. Door de samenwerking met ARN is de verwerking van ons afval gewoon goed geregeld”, vervolgt De Leeuw.

Financiële besparing

Om prettig te kunnen werken, beschikken de monteurs in de werkplaats voor alle afzonderlijke afvalstromen over de juiste containers en opslagreservoirs. Zelfs het papier en al het overige kantoorafval wordt op de juiste manier verwerkt. “Is een container of opslagreservoir vol, dan volstaat 1 telefoontje of mailbericht naar ARN om de betreffende materialen te laten afvoeren. En wordt bijvoorbeeld de accubak of bandencontainer geleegd, dan checkt de chauffeur meteen ook het peil in de reservoirs voor de vloeistoffen. Dat werkt veel efficiënter”, aldus De Leeuw. “Afgezien daarvan heeft de samenwerking met ARN ons ook een flinke financiële besparing opgeleverd. Waar we voorheen vaak moesten betalen voor de verwerking van sommige afvalstromen, daar krijgen we er nu een vergoeding voor. Op jaarbasis scheelt dat al snel enkele honderden euro’s. En dat terwijl we er verder eigenlijk geen omkijken naar hebben.”

Interesse

Wilt u meer weten over het afvalconcept van ARN? Neem dan contact op met onze accountmanagers Steven van den Belt of Niels Schouten.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl