Hofsink & Nijland: winst uit Afvalmanagement van ARN

Hofsink & Nijland: winst uit Afvalmanagement van ARN

Als universeel autobedrijf heeft AutoFirst Hofsink & Nijland duurzaamheid en zorg in het milieu hoog in het vaandel staan. Mede daarom werkt het in Hardenberg gevestigde bedrijf op het gebied van afvalverwerking al jaren samen met ARN.


Gestage groei

Sinds de oprichting in 1998 heeft AutoFirst Hofsink & Nijland een gestage groei doorgemaakt. Inmiddels is het bedrijf ruim tien jaar gevestigd op de huidige locatie in Hardenberg, en geniet het in de regio een uitstekende naam. Enkele jaren geleden besloten oprichters Bert Hofsink en Marcel Nijland om zich aan te sluiten bij AutoFirst, een franchiseformule van bijna zeventig universele en merkgebonden autobedrijven. “We werken op meerdere punten samen, zoals marketing, opleidingen voor personeel, social media en duurzaamheid. Dat levert inkoopvoordeel op en het delen van elkaars kennis is ook een voordeel”, vertelt Elise Pothof van Hofsink & Nijland.

Eigen koers voor afvalverwerking

Een punt waarop het bedrijf volledig zijn eigen koers vaart, is de verwerking van het garageafval dat ontstaat bij onderhoudswerkzaamheden in de werkplaats. Daarvoor doet Hofsink & Nijland al sinds 2009 een beroep op de expertise van ARN. “Dat bevalt uitstekend. ARN zorgt ervoor dat al het afval wordt opgehaald, zoals versleten banden en oude accu’s, afgewerkte olie, rem- en koelvloeistof en papier. Een telefoontje is voldoende om de inzamelbakken te laten legen. Het is heel prettig om dat allemaal bij één partij te kunnen neerleggen. Alleen ijzer en aluminium worden door een andere partij opgehaald, daarover zijn we nog met ARN in gesprek”, vervolgt Elise Pothof.

Collectief Afvalmanagement

Bij duurzaam ondernemen hoort een voortdurend kritische blik op leveranciers en andere samenwerkingspartners. Zo ontving Hofsink & Nijland van een lokale ondernemingsvereniging onlangs een interessant aanbod voor de collectieve inzameling van afval. “Daar zijn we echter niet op ingegaan. Enerzijds omdat de samenwerking met ARN goed loopt, maar ook omdat we gewoon concurrerende tarieven krijgen en er winst uit halen. Dat is ook belangrijk”, aldus Pothof. “We denken zelfs dat het interessant kan zijn wanneer we als AutoFirst-organisatie collectief gebruik gaan maken van Afvalmanagement van ARN. Daarmee zijn we verzekerd van een betrouwbare en deskundige partner die met ons meedenkt. Wij bevelen ARN in elk geval van harte aan!”

 


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl