Erkend Duurzaam bij de Loogman Groep

Erkend Duurzaam bij de Loogman Groep

“Jongeren zijn heel bewust bezig met thema’s als duurzaamheid en gezondheid”, zegt Ger Loogman, directeur van de Loogman Groep. “Alleen al om aansluiting met die doelgroep te houden, is het noodzakelijk dat ons bedrijf daar continu aandacht aan besteedt.”


In 1964 startte vader Loogman met de verkoop van ‘normale’ benzine via een witte pomp, een logische uitbreiding van zijn reeds bestaande oliehandel. Tegenwoordig bestaat de Loogman Groep uit zeven autowaslocaties, een tankstation, een groothandel in autowasproducten, twee selfstorage locaties, een golfbaan en een restaurant. Er werken in totaal 225 mensen. “De groei van onze onderneming stelt ons in staat om steeds professioneler te werken en zaken beter te organiseren. Daar horen, bijna automatisch, ook duurzame maatregelen bij. De scan van Erkend Duurzaam maakte ons bewust van de puntjes die wij nog op de i moesten zetten.” Daarna was het nog maar een kleine stap naar certificatie.

Een goed voorbeeld van die duurzame aanpak van Loogman is de zorgvuldige manier waarop in de wasstraten wordt omgegaan met water. “Om een auto goed te wassen is tussen de 150 tot 200 liter water nodig. Daarvan kunnen we nu het grootste gedeelte opnieuw gebruiken. Dat zuiveringsproces heeft onze eigen Technische Dienst in de loop der jaren zelf ontwikkeld, door onze en andermans ervaringen te combineren met kennis van de Duitse leverancier van biologische autowasproducten.” Verder is duurzaamheid ook een kwestie van gezond verstand en bedrijfseconomie, volgens Loogman. “We gebruiken geen verwarmingsinstallatie in de wasstraat omdat het water dat we gebruiken altijd minimaal tien graden is en dus warmte afstaat als het koud wordt. In Aalsmeer koelen we juist het pand met behulp van een warmtewisselaar. En we kijken nu naar de mogelijkheid om zonnecellen te gaan gebruiken. Zo blijven we ons bedrijf verduurzamen op een financieel verantwoorde manier. Dat is onze opdracht en verantwoordelijkheid voor de toekomst.”


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl