“Duurzaamheid moet echt zijn”

“Duurzaamheid moet echt zijn”

“Duurzaamheid moet echt zijn”, zegt Peter de Rooy, algemeen directeur van De Rooy Group in ’t Goy (Houten), met stelligheid.


“Veel bedrijven zeggen duurzaam te zijn maar het gaat veel verder dan tegen betaling een paar vragen op een website invullen en een sticker op de deur plakken. Daar prikken je klanten snel doorheen.” De Rooy heeft een indrukwekkende reeks duurzame maatregelen doorgevoerd in zijn bedrijven, waaronder een internationale transportonderneming, een onafhankelijk autobedrijf en een tankstation. Die maatregelen variëren van de installatie van energiebesparende tijdschakelaars tot de aanschaf van een elektrische vrachtwagen. Van een training ‘Het Nieuwe Rijden’ voor chauffeurs tot strikte afvalscheiding. Het legt hem geen windeieren. “We onderscheiden ons hiermee. Het is een reden voor klanten om voor ons te kiezen.”

Het bedrijf van De Rooy is het tweede in Nederland dat is gecertificeerd voor ‘Erkend Duurzaam Premium’, een bevestiging van zijn pioniersrol in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. “In ’t Goy kent iedereen elkaar, houdt iedereen rekening met elkaar. Als bedrijf besteden wij veel aandacht aan de gezondheid en veiligheid van omwonenden en medewerkers. Ook dat is MVO.” Voor Erkend Duurzaam Premium moeten ook de bedrijfsprocessen goed in kaart zijn gebracht. “In onze branche krijgen we vaak inspecteurs op bezoek. Omdat we alles goed op orde hebben kunnen we die snel helpen.” De Rooy wijst op zijn net aangeschafte BMW i3. “MVO zit bij ons in de genen. En wij willen klanten, leveranciers en medewerkers ook inspireren om bewust om te gaan met duurzaamheid.”


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl