BMW-dealer Jer. de Fonkert gaat bewust om met afval

BMW-dealer Jer. de Fonkert gaat bewust om met afval

Enkele jaren geleden maakte BMW-dealer Jer. de Fonkert een bewuste keuze voor Afvalmanagement van ARN. Daarmee is het autobedrijf in Numansdorp er zeker van dat alle afvalstromen zo efficiënt mogelijk en op milieuverantwoorde wijze worden verwerkt.


Perfecte klantenservice

Voor liefhebbers van BMW is dealerbedrijf Jer. de Fonkert al meer dan 50 jaar het aangewezen adres in de regio rond het Zuid-Hollandse Numansdorp. Zoals van een vertegenwoordiger van dit Duitse premiummerk mag worden verwacht, staat het bedrijf voor vakkundig advies en een perfecte klantenservice. Diezelfde persoonlijke benadering en aandacht verwachten de medewerkers op hun beurt ook van leveranciers.

Vlekkeloze verwerking

Daarom is Jer. de Fonkert 4 jaar geleden een samenwerking aangegaan met ARN, dat met het programma Afvalmanagement zorgt voor een vlekkeloze verwerking van al het afval dat ontstaat in de werkplaats en op kantoor. “Een hele verbetering ten opzichte van de vorige situatie”, vindt Chef werkplaats Theo van Rossum. “Voorheen hadden we verschillende partners die elk een deel van de afvalstromen kwamen ophalen. Nu ligt dat allemaal bij één partij en een telefoontje of een melding via de website is voldoende om bijvoorbeeld een volle accubak of oliereservoir afgewerkte olie in te laten zamelen en te laten ophalen of legen. Daarnaast wordt wekelijks het restafval en papier/karton opgehaald. We hebben er verder geen omkijken naar.”

Strikt gescheiden

Sinds de samenwerking met ARN zijn veel medewerkers van Autobedrijf Jer. de Fonkert zich bewuster geworden van het belang van afvalscheiding. Waar sommige materialen in het verleden nog wel eens in een gewone prullenbak belandden, worden alle grote afvalstromen nu strikt van elkaar gescheiden. “Dat is wel wat extra werk, maar dat hebben we er graag voor over. Daarbij levert het werken met één partij ons ook nog eens een financiële besparing op. Voor ons is het dus een ideale oplossing”, aldus Van Rossum.

Logisch vervolg op Erkend Duurzaam

In 2011 ontving Autobedrijf Jer. de Fonkert het certificaat Erkend Duurzaam. Daarmee laat het bedrijf zien dat duurzaamheid een  belangrijke rol speelt in de gehele bedrijfsvoering. Het bedrijf maakt zich sterk voor duurzame vormen van mobiliteit, en doet dat onder meer door actief de schoonste en meest zuinige modellen van BMW te promoten. Om dezelfde reden was het een logische stap om de onlangs in gebruik genomen nieuwe showroom en werkplaats uit te rusten met energiezuinige led-verlichting. “Ook daarom vinden we het belangrijk dat zaken als banden, accu’s en afgewerkte olie en remvloeistof goed worden ingezameld en verwerkt. Met ARN als partner zijn we daar in elk geval zeker van”, besluit Theo van Rossum.

Interesse?

Ook interesse in het Afvalmanagement van ARN? Neem dan contact op met Steven van den Belt of Niels Schouten.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl