Skip to content
8 redenen om je als autodemontagebedrijf aan te sluiten bij ARN
ARN streeft naar een zo groot mogelijk netwerk van professionele autodemontagebedrijven in Nederland. Inmiddels zijn er ruim 200 bedrijven aangesloten bij ARN. Demonteert u Nederlandse […]
Autodemontage De Populier, Gerrit van der Hoeven

ARN streeft naar een zo groot mogelijk netwerk van professionele autodemontagebedrijven in Nederland. Inmiddels zijn er ruim 200 bedrijven aangesloten bij ARN. Demonteert u Nederlandse autowrakken en maakt u deel uit van de autodemontagebranche dan leest u hier wat wij voor u kunnen betekenen.

1 Kostenloze afvoer en verwerking gedemonteerde afvalstoffen

ARN zorgt voor een kosteloze inzameling en verwerking van gedemonteerde afvalstoffen.

Ook verzorgt ARN de emballage van vloeistoffen, banden, oliefilters, LPG-tanks en koudemiddel. Indien gewenst ook voor bumpers en glas.

2 Gemak

Via de persoonlijke en beveiligde omgeving MijnARN kunt u uw afvalstoffen makkelijk aanmelden en is uw afvalstoffenadministratie geautomatiseerd.

Page image
Als u aangesloten bent bij ARN ontvangt u verschillende vergoedingen

3 Vergoedingen

Als u bij ARN aangesloten bent, ontvangt u verschillende vergoedingen. Zo krijgt u een administratievergoeding van € 10,- per afgevoerd ORAD gemeld autowrak. Daarnaast ontvangt u een jaarlijkse vergoeding voor de KZD-certificering (keurmerk van de branche) en wordt uw ingezamelde afgewerkte olie kosteloos opgehaald (bij 750 kilo en meer ontvangt u hiervoor een vergoeding).

4 Kennis

Veilige en verantwoorde autorecycling kan alleen met goed opgeleid personeel. Kennisdelen en mensen opleiden zijn daarom belangrijke aandachtspunten voor ARN. Zo delen we branche specifieke kennis en innovaties en hebben we contact met auto-importeurs over de laatste ontwikkelingen. Kennis delen we onder meer door middel van persoonlijk contact zowel fysiek als online, direct mailingen, ons platform Green Light en door informatiebijeenkomsten te organiseren.

Page image
ARN vergoedt de trainingskosten voor één persoon per aangesloten autodemontagebedrijf

5 Opleiding

Om ervoor te zorgen dat op elk autodemontagebedrijf minimaal een iemand is die de training ‘Veilig demonteren van elektrische en hybride voertuigen’   heeft gevolgd, vergoed ARN de trainingskosten voor één persoon per bij ARN aangesloten autodemontagebedrijf. Voor de tweede en derde persoon geldt een gedeeltelijke vergoeding. De opleiding ‘Airco demontage’ is ook voor iedere eerste werknemer gratis en voordeliger voor de tweede en derde.

6 Inzameling en verwerking batterijen

ARN coördineert voor veel automerken de inzameling en verwerking van afgedankte batterijen van elektrische auto’s. ARN beoordeelt niet alleen waar de ingezamelde afgedankte batterijen het best naar toe kunnen voor verwerking, maar verzorgt ook de rapportage aan de overheid. Voor de automerken die de inzameling en verwerking niet door ARN laten verzorgen, kan ARN zorgdragen voor bemiddeling tussen het autodemontagebedrijf en de importeur.

 

Page image
ARN promoot uw autodemontagebedrijf online

7 Zichtbaarheid

Bedrijven die bij ARN zijn aangesloten mogen het ARN-logo tonen; een keurmerk voor hoogwaardige autodemontage. Verder promoten we uw autodemontagebedrijf online. Zo kunnen mensen onder het kopje ‘Auto inleveren’ op arn.nl  een autodemontagebedrijf in de buurt vinden waar ze kosteloos hun afgedankte auto kunnen inleveren. Deze functionaliteit wordt met google campagnes ondersteund voor een optimaal bereik.

8 Aansluiten bij ARN

Als u zich bij ARN wilt aansluiten, moet u in het bezit zijn van een KZD-certificaat. Mocht u die nog niet hebben, dan kunnen wij door middel van een quickscan voor u inzichtelijk maken wat er nodig is om die certificering te behalen. Dit gebeurt op kosten van ARN.

Zo komt ARN de materialen als afvalstoffen kosteloos bij u ophalen en ontvangt u een vergoeding

Wat zijn de voordelen van aansluiten bij ARN

Accountmanager voor de autodemontagebedrijven Erik van der Zwet-Slotenmaker: “Auto’s hoogwaardig recyclen, is bij wet verplicht of je nu wel of niet bij ons bent aangesloten. ARN is in het leven geroepen voor het invullen van de producentenverantwoordelijkheid. Daarvoor werkt ARN samen met de gehele autorecyclingketen. Door u met uw bedrijf aan te sluiten bij ARN geniet u veel voordelen. Zo komen we de materialen als afvalstoffen kosteloos bij u ophalen, ontvangt u een vergoeding en delen we kennis. In mijn rol als accountmanager is persoonlijk contact erg belangrijk. Om u van de juiste informatie of hulp te voorzien, zijn de lijnen kort.”

Waar moet een autodemontagebedrijf dat zich bij ARN wil aansluiten aan voldoen?

“Vanzelfsprekend moet u een milieuvergunning en ORAD-erkenning hebben en voldoende auto’s per jaar verwerken. Verder vragen we logischerwijs dat u zich houdt aan de wet- en regelgeving rondom autodemontage. Niet meer en niet minder. Om dat te kunnen doen ontzorgen we u bij de inzameling en recycling van alle volgens de wet verplicht te demonteren materialen met een negatieve waarde. Zo hoeft u bij ons niet zelf op zoek naar de ideale erkende inzamelaar en heeft u altijd een sluitende afvalstoffenadministratie. Door u bij ARN aan te sluiten is gewoon alles goed geregeld. Verder kom ik minimaal een keer per jaar op uw bedrijf om even bij te praten. Dit contact wordt erg op prijs gesteld. Als je het mij vraagt, levert aansluiten bij ARN autodemontagebedrijven alleen maar voordelen op! Al ben ik natuurlijk niet helemaal objectief.”

Bij ARN is gewoon alles goed geregeld

‘Bij ARN gaan we niet meer weg!’

Eigenaar Autodemontage Exel Ronnie Exel: “Sinds kort zijn we als autodemontage Exel weer aangesloten bij ARN. Voorheen ook vijftien jaar, maar in 2011 kwam daar een einde aan. Dat we weer contractant zijn geworden, komt door Erik van der Zwet-Slotenmaker. Dat is zo’n fijne vent, die heeft echt hart voor de zaak. We hebben al die jaren contact gehouden. Als hij in de buurt was, kwam hij altijd een kopje koffiedrinken. De reden dat we weer contractant zijn geworden bij ARN is omdat we vonden dat we met onze tijd mee moesten, daarnaast is bij ARN gewoon alles goed geregeld. En vergeet niet dat ARN gewoon een heel goede naam heeft; dat is ook goed voor onze sloperij. Nee, wij gaan niet meer weg!”

Deel dit bericht op je kanalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Toestemming